A nap jóhírét az Ahold szolgáltatta, miután a korábban kreatív könyvelésen kapott társaság megnyugtató eredményekkel szolgált; a hírek nyomán részvényének árfolyama közel tíz százalékkal emelkedett feljebb. Az Allianz részvénye annak ellenére is erősödni tudott, hogy a cég egy riport során beismerte, hogy jóval többet kell majd befektetéseinek értékvesztése miatt leírnia, mint amennyit korábban gondoltak. A Vivendi Universal papírja pedig úgy száguldott, hogy korábban elemzők aggodalmuknak adtak hangot, miszerint a társaság nem lesz majd képes az előzetesen beharangozott árért értékesíteni a kiárusításra szánt vállalatait. A mutatók délutáni trendváltásáért a tengerentúli makroadatok voltak a ludasak: a házépítések mértéke váratlanul visszaesett, ráadásul a fogyasztói árak is estek a várt csekély drágulás helyett. Így ismét felmerült az újabb gazdasági recesszió veszélye a befektetők fejében, még akkor is, ha meg vannak róla győződve, hogy a Fed mindent megtesz ennek elkerülésére, akár egy újabb kamatcsökkentés árán is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!