Vegyesen zárt Európa

Iránytalan kezdés után vegyesen, többnyire indexemelkedéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. május 8. szerda, 18:52
Fotó: Getty Images

Az európai kereskedési idő végén az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 páneurópai indexek egyaránt 0,22 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,47 százalék nyereségben álltak.

Londonban 0,15 százalék emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,72 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,40 százalékkal emelkedett zárásra. Madridban viszont 0,09 százalékkal, Milánóban pedig 0,07 százalékkal csökkent a vezető tőzsdeindex a szerdai kereskedés végére.

A tőzsdei árfolyamokat már a hét eleje óta terhelő aggodalmat az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok elmérgesedéséről Donald Trump amerikai elnök Twitter üzenete oldotta fel szerdán. Az elnök üzenetében jelezte, hogy kínai küldöttség érkezik Washingtonba a kereskedelmi megállapodás megkötése szándékával. A Twitter üzenet által jelzett szándékot később a Fehér Ház szóvivője is megerősítette. A hír az amerikai piacokon is az árfolyamok emelkedését váltotta ki.

Emelkedésnek indult az olajár is, a Brent az európai piacok zárásakor 0,56 százalékkal állt magasabban hordónként 70,27 dolláron, a WTI ára pedig 0,85 százalékkal 61,92 dollárra emelkedett.

Az euró árfolyama 0,03 százalékkal 1,1187 dollárra gyengült, az arany ára 0,32 százalékkal unciánként 1281,55 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK