Az európai kereskedési idő végén az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 páneurópai indexek egyaránt 0,22 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,47 százalék nyereségben álltak.

Londonban 0,15 százalék emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,72 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,40 százalékkal emelkedett zárásra. Madridban viszont 0,09 százalékkal, Milánóban pedig 0,07 százalékkal csökkent a vezető tőzsdeindex a szerdai kereskedés végére.

A tőzsdei árfolyamokat már a hét eleje óta terhelő aggodalmat az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok elmérgesedéséről Donald Trump amerikai elnök Twitter üzenete oldotta fel szerdán. Az elnök üzenetében jelezte, hogy kínai küldöttség érkezik Washingtonba a kereskedelmi megállapodás megkötése szándékával. A Twitter üzenet által jelzett szándékot később a Fehér Ház szóvivője is megerősítette. A hír az amerikai piacokon is az árfolyamok emelkedését váltotta ki.

Emelkedésnek indult az olajár is, a Brent az európai piacok zárásakor 0,56 százalékkal állt magasabban hordónként 70,27 dolláron, a WTI ára pedig 0,85 százalékkal 61,92 dollárra emelkedett.

Az euró árfolyama 0,03 százalékkal 1,1187 dollárra gyengült, az arany ára 0,32 százalékkal unciánként 1281,55 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!