Londonban kedvezően hatott a vételi kedvre, hogy a brit gazdaság az első negyedévben a vártnál tempósabban, 0,3 százalékkal tudott növekedni. A British American Tobacco részvényei drágultak az emelkedő bevételről szóló negyedéves jelentés nyomán, a Kazakhmys bányaipari cég árfolyamát pedig az repítette, hogy a társaság közölte, sínen van az idei réztermelési tervének teljesítése. A Unilever és az AstraZeneca csalódást keltő beszámolóval rukkolt elő, ami meglátszott a papírjaik árfolyamán is. A Vodafone-részvények viszont a Verizon-sztorinak köszönhetően tudtak drágulni. A Reuters értesülései szerint ugyanis a Verizon 100 milliárd dollárért kivásárolná a Vodafone részesedését a Verizon Wirelessből.

A spanyol börze IBEX 35-ös indexe gyengüléssel zárt. Ebben egyrészt az 27 százalék fölé szökve új rekordot döntő munkanélküliségi ráta, másrészt az játszott szerepet, hogy a Banco Santander 26 százalékos profitzuhanásról jelentett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!