A nem hivatalos adatok szerint az európai kereskedési idő lejártakor a londoni FTSE-100 index 0,03 százalékos, a frankfurti DAX-30 pedig 0,22 százalékos nyereséget, a párizsi CAC-40 viszont 0,16 százalékos veszteséget jelzett.

A páneurópai FTSEurofirst 300 index 0,06 százalékkal emelkedett, az euróövezet blue chipjeit tartalmazó Euro STOXX 50 pedig 0,13 százalékkal csökkent.

A kereskedés rosszul indult, mert kellemetlen meglepetést okozott a piacon, hogy a japán jegybank a kedvezőtlen globális környezet és az erős jen ellenére az általános várakozással szemben nem hozott újabb monetáris stimuláló intézkedéseket. Később Európa átvette az amerikai piacok javuló hangulatát, és zárásig a CAC-40 kivételével ledolgozta a veszteséget.

Szerdán erősödéssel zártak az európai tőzsdék. A DAX-30 0,39 százalékkal, az FTSE-100 0,56 százalékkal, a CAC-40 pedig 0,58 százalékkal nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!