A szerdai kereskedést a pán-európai FTSE Eurofirst 300 index 0,25 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,14 százalék emelkedéssel zárta.

A nem hivatalos adatok szerint az európai kereskedési idő végén a londoni FTSE-100 index 0,90 százalék veszteséget mutatott. Frankfurtban a DAX index 0,07 százalék csökkenéssel, Párizsban a CAC-40 index 0,18 százalék nyereséggel fejezte be a kereskedést. Madrid 1,22 százalék emelkedést ért el szerdán, Milánó 0,01 százalékkal csökkent.

A befektetői hangulatot szerdán az Egyesült Államokban az adócsökkentésről folyó egyeztetéseken elért haladás híre mellett a Brexitről folyó tárgyalásokon elért eredmény tette bizakodóvá.

A londoni tőzsdeindex csökkenéséért a brit font-sterling dollárral szemben elért 0,7 százalékos árfolyamnyeresége volt a felelős. A font-sterlinget a nap végén 1,3440 dolláron jegyezték.

Európában a kiskereskedelmi és a banki papírok voltak a nap nyertesei.

Az olajár csökkent, a Brent 0,89 százalékkal hordónként 62,68 dollárra, a WTI 0,81 százalékkal 57,52 dollárra.

Az eurót 0,10 százalékkal jegyezték erősebben 1,1852 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!