Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OTP árfolyama 2,15 százalékkal csökkent, a hetet 8087 forinton fejezte be, heti forgalma 21,22 milliárd forint volt.

A Richter árfolyama 1,32 százalékkal emelkedett, 6962 forinton zárt, heti forgalma 6,67 milliárd forint volt.

A Mol árfolyama 1,41 százalékkal erősödött, 21 650 forinton zárta a kereskedést pénteken, heti forgalma 14,047 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1,23 százalékkal gyengült, a pénteki kereskedést 481 forinton zárta, heti forgalma 2,56 milliárd forintot ért el - összesít az MTI.

Az elemzők hétfőn reggel jelentős emelkedést vártak az európai részvénypiacokon és a BÉT-en is, miután a befektetők pozitívan értékelték a francia elnökválasztás első fordulójának eredményét. A jó hangulat egész nap kitartott, főképp az európai tőzsdéken, ahol nem voltak ritkák a 3-4 százalékos pluszok sem. Valamelyest a magyar tőzsde is kivette ebből a részét, de a BUX index mintegy 1 százalékos emelkedésével lemaradt európai társaitól.

Kedden a BÉT-en a részvények kiemelkedően jól teljesítettek, a magyar részvénypiac 0,9 százalékot emelkedett az átlagnál kicsit alacsonyabb forgalom mellett. A Richter kiválóan teljesített, a gyógyszerpapír 7140 forinton zárt. A nemzetközi részvénypiacon mérsékelt emelkedéseket lehetett látni. A nyugat-európai börzéken nulla és fél százalék közöttit, az amerikai piacokon inkább fél százalék felettieket.

Szerdán a vezető európai részvényindexek a budapesti tőzsde zárásakor 0,2 százalék körüli pluszban voltak, a nyitás után alig mozdultak. A New York-i értéktőzsde irányadó mutatói ugyanakkor emelkedéssel nyitottak. A Mol 125 forinttal, 0,58 százalékkal 21 650 forintra - új éves csúcsra - erősödött, 4 milliárd forintos forgalomban.

Nem volt túl jó hangulat a BÉT-en csütörtökön, a BUX index 0,72 százalékkal esett, amihez elsősorban az OTP járult hozzá közel 2 százalékos gyengülésével. A Mol felülteljesítő volt, kis pluszban tudott zárni. A nemzetközi piacokon is enyhén negatív volt a hangulat, de nem voltak jelentősebb elmozdulások, a német index például a budapesti piac zárásakor kis mínuszban állt.

Pénteken a nemzetközi piacokon és a BÉT-en is csendes, ünnep előtti iránykereső kereskedés folyt. A BUX index 0,01 százalékkal esett. A német index a budapesti piac zárásakor kis pluszban állt. A magyar bankpapír felülteljesítő volt a magyar vezető részvények között. A devizapiacon gyengült a forint az euróval szemben - 313-as szintre - és az elemző nem zárta ki a további gyengülést sem, akár a 315 forintos szintre sem.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!