S&P500

Bár a pénteki kereskedés második felében ismét felfelé kapaszkodott az S&P500: az elmúlt héten azonban megtorpanni látszott az index emelkedése. Az árfolyam egyelőre a korábbi történelmi csúcs felett tartózkodik, azonban a héten a vállalati gyorsjelentések mellett a Fed kamatdöntése-, valamint a pénteki átfogó munkaerőpiaci adatközlések lehetnek kiemelten piacmozgató hatásúak.

Rövid távon az első fontos támaszt továbbra is az 1670 jelenthetné az index számára, azonban az elmúlt hét átmeneti bizonytalanságát követően technikailag továbbra is jó esély kínálkozik a vevők számára, így a jelenlegi szintekről ismét felfelé mozdulva el az 1700-as szint jelenthet kiemelt ellenállást a későbbiekben.

S&P500
Kép: Admiral Markets

Nikkei225

Borús hangulatban indult a hét Ázsiában: a lassan immár megszokottnak tekinthető kínai aggodalmak közepette a japán börze is jelentős mínuszokkal zárta a hétfői kereskedést, miután a vegyes kiskereskedelmi statisztikák megemésztése mellett a dollárral szemben ismét erősödő jen az export-szektor részvényeire is rányomta bélyegét.

A héten számos japán társaság teszi közzé gyorsjelentését, míg a szigetország befektetőit szintén óvatosságra inthette a hét második felében érkező, kiemelten várt kínai PMI adat-; és a pénteki amerikai foglalkoztatottsági mutató is.

Bár a japán részvényindex július első felében ismét a korábbi emelkedő trendvonal áttörésével kísérletezett, majd a magaslati levegőtől ismét megszédülve az árfolyam újra lefelé vette az irányt. A 14 400-as támasz letörését követően az index immár az 50-napos mozgó alá süllyedt, így a továbbiakban a 13 550-es szintre érdemes koncentrálni: amennyiben ezt is letörné az index, a továbbiakban ismét az eladók vehetnék kezükbe az irányítást.

Nikkei225
Kép: Admiral Markets

FtseMib

Mérsékelt alulteljesítés jegyében indult a hét első napja a milánói börze számára, miután gazdasági lapértesülések alapján Brüsszel szigorúbb feltételekhez kötné az olasz Monte dei Paschi di Siena pénzintézet kormányzati megmentését; míg a hangulatnak nem kedvezett a Fitch kommentárja sem: a hitelminősítő szakemberei szerint az olasz GDP előrejelzésük során továbbra is a lefelé mutató kockázatok vannak túlsúlyban.

Bár az olasz börze korábban sikerrel tesztelte vissza a korábbi (kékkel jelzett) emelkedő trendvonalat, azonban az index egyelőre nem volt képes tartósan 16 500 felett megkapaszkodni. Az elmúlt hét oldalazását követően az FtseMib számára 16 300 támasz tesztelése lehet irányadó, amennyiben szignifikáns módon letörné azt, a következő megállót az 50-napos mozgó-, és a 16 000-es szint jelenthetné majd. Felfelé mindemellett ismét 16 500 fölé emelkedve a 16 700-as ellenállásra érdemes koncentrálni.

FtseMib
Kép: Admiral Markets

A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.
Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne; esetleg további kérdése
lenne: a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra
kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!