Vegyesen indult a nap az USA-ban

Vegyesen nyitottak a New York-i tőzsde vezető indexei kedden. Továbbra is az adócsökkentéseket előirányzó törvény életbe lépésének egyre nagyobb valószínűsége növeli a befektetők kockázatvállalási kedvét - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2017. december 5. kedd, 16:21
Fotó: Shutterstock

A nyitás utáni fél órában a DJIA-indexe 0,1 százalékos veszteségben állt, míg az S&P 500-as mutató 0,1, a Nasdaq pedig 0,5 százalékkal erősödöttt.

Az amerikai szenátus közép-európai idő szerint szombat hajnalban hagyta jóvá a adóreformról szóló javaslatot, két héttel azután, hogy a képviselőház már elfogadta a saját verzióját. A két változatot most összefésüli a republikánus többség, és az elnök elé terjeszti aláírásra. Donald Trump még karácsony előtt alá akarja írni az új adótörvényt, amely elnökségének első jelentős törvényhozási eredménye lenne.

A nyugat-európai értéktőzsdéken a Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnéséről (brexit) folyó tárgyalások bizonytalanságai miatt rossz a hangulat. Az FTSE-100 0,1, a DAX 0,4, a CAC-40 0,5 százalékos veszteségben állt, míg a páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,3 százalékkal esett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1829 dollárt adtak, 0,31 százalékkal erősödött az amerikai deviza. A japán jenhez képest 0,28 százalékkal drágult a dollár, 112,73 jenen forgott.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára egymással ellentétesen mozog.

A legközelebbi, februári határidős jegyzésekben a Brent hordónkénti ára 0,18 százalékos nyereségben, 62,56 dolláron, a januári szállítású WTI-é viszont 0,17 százalékos mínuszban, 57,37 dolláron forgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK