Vegyesen indult a nap Európában

Vegyesen alakuló, de alig mozduló indexekkel indult a kereskedés csütörtökön a fontosabb nyugat-európai tőzsdéken.
MTI-Eco, 2015. október 8. csütörtök, 09:47
Fotó: Napi.hu

A londoni FTSE-100 index 0,11 százalékkal, a frankfurti DAX-30 0,07 százalékkal csökkent, a párizsi CAC-40 viszont 0,02 százalékkal emelkedett a nyitást követő percekben.

Szerdán nyereséggel zártak a vezető európai tőzsdék. Az FTSE-100 0,16 százalékkal, a DAX-30 0,68 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,14 százalékkal emelkedett. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,20 százalékkal ment feljebb.

Az eurót a dollárral szemben szerda esti árfolyamán, 1,1258 dolláron jegyezték.

A szerda délutáni visszaesés után csütörtökön ismét emelkedésnek indultak az olajárak, miután mind a Nemzetközi Valutaalap, mind a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének főtitkára az olajkereslet jelentős emelkedését prognosztizálta. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent hordójának (159 liter) ára novemberi szállításra 43 centtel 51,76 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK