Vegyesen kezdték a szerdai kereskedést a vezető európai indexek: az FTSE 100 0,2 százalékkal keddi zárása alatt, a CAC 40 0,02, a DAX pedig 0,2 százalékkal felette áll a nyitást követően. A szerdán jelentő vállalatok közül a Sanofi-Aventis 1,6, a PSA Peugeot Citroen 0,6 százalékos esésben van. A befektetők nagy valószínűséggel azt a következtetés vonták le, hogy a kínai jegybank kamatemelése a növekedési kilátások megszilárdítását jelenti - olvasható a Credit Agricole Corporate & Investment Bank közleményében (a kínai központi bank kedden jelentett be 0,25 százalékpontos alapkamat-emelést).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!