Vegyesen kezdték a hetet a fontosabb európai tőzsdék, a kezdeti enyhe erősödést követően lejtőre álltak a börzék. A londoni FTSE 0,12 százalékos mínuszban áll, a frankfurti DAX stagnál, és a francia CAC enyhe, 0,1 százalékos emelkedéssel nyitott. A kezdetben a bankpapírok adták a lendületet, ám később erős esésbe váltottak a pénzintézeti részvények: a Bank of Scotland 1,7, a Societe Generale 0,54 százalékot esett, a BNP Paribas papírjai viszont 0,17 százalékkal erősödni tudtak. Az autógyártók közül a BMW részvényei stagnálnak, a Peugeot papírok viszont 1,3 százalékkal erősödtek. A német piacokon az Infineon 3 százalékkal erősödni tudott, az Adidas viszont 1, a Commerzbank pedig 0,8 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!