Vegyesen mozognak az indexek New Yorkban

A hétfői záróértékhez képest minimális elmozdulással, vegyesen mozogtak a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói kedden, a kereskedés leállítása előtt mintegy két és fél órával.
Papp Zsolt, 2017. április 4. kedd, 20:29
Fotó: MTI/EPA

Este fél nyolc körül a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,07 százalékos pluszt, az S&P 500-as mutató ugyanakkor 0,10 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,09 százalékos mínuszt jelzett a hétfői zárószinthez képest - írja az MTI.

Elemzők szerint a befektetők kivárásra rendezkedtek be azelőtt, hogy csütörtökön megkezdődik a kínai államfő kétnapos washingtoni látogatása. Szakértők szerint önmagában is nagy várakozás előzné meg a csúcstalálkozót, most azonban különösen nagy a tét: dűlőre tud-e jutni a szabadkereskedelemtől nagyban függő Kína az új amerikai elnökkel, aki viszont a kereskedelem szigorításának a híve.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 74 cent (1,47 százalék) emelkedéssel 50,98 dolláron állt.

Közép-európai idő szerint fél nyolc körül New Yorkban az euró 1,0653 dolláron állt a kora reggeli 1,0659 dollár után. Az arany ára 4,75 dollárral (0,38 százalékkal) 1258,75 dollárra emelkedett unciánként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK