Vegyesen mozogtak a magyar papírok

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,32 százalékos emelkedéssel, 32 547,37 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 9,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2017. március 8. szerda, 18:17
Fotó: Napi.hu

Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a BÉT-en átlagos forgalom mellett, magyar specifikus hír nélkül zajlott a kereskedés. A magyar piac követte az európai trendeket.

Kuti Ákos, az MKB Bank vezető elemzője az M1-en kiemelte: a korábbi bizonytalanság után zárás előtt a befektetők a Richter és a Mol részvényeinek nagyobb bizalmat szavaztak, ugyanakkor a régiós bankszektor mozgását követve az OTP részvényei gyengélkedtek, a Magyar Telekomnál továbbra is megosztottak a befektetők, az árfolyam érdemben nem tud kimozdulni az 500 forintról.

A Mol 0,25 százalékkal 20 140 forintra erősödött, 3,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 0,64 százalékkal 8600 forintra csökkent, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott 500 forintot ért, forgalma 342,7 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 1,79 százalékkal 6499 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK