Vegyesen mozogtak az ázsiai piacok

Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék pénteken, és a még mindig nyitva tartó tőzsdéken sem alakult ki egységes trend.
MTI-Eco, 2017. január 13. péntek, 07:40
Fotó: MTI/EPA

A bizonytalanságot elsősorban a hajnalban ismertetett kedvezőtlen decemberi kínai külkereskedelmi adatok okozták, de továbbra is hatással van a befektetőkre, hogy a várakozásokkal ellentétben nem foglalkozott gazdasági témákkal Donald

Trump megválasztott amerikai elnök szerdai sajtóértekezletén.  Tokióban a Nikkei-225 index 0,89 százalékkal, 19 305 pontra erősödött. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 0,62 százalékkal emelkedett a hét utolsó kereskedési napján.

A már bezárt tőzsdék közül az ausztrál 0,79 százalékkal süllyedt, a tajvani pedig 0,33 százalékkal gyengült pénteken. A tokiói tőzsdezáráskor a térségben még nyitva tartó hongkongi börze fő mutatója 0,55 százalékos pluszban, a sanghaji börze ugyanakkor 0,30 százalékos mínuszban állt.

Reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 2 cent (0,04 százalék) emelkedéssel, 56,03 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK