Vegyesen muzsikált Ázsia

A japán tőzsdék tovább estek a hét utolsó kereskedési napján a jen dollárral szembeni gyengülésének következtében, míg a kínai és a dél-koreai tőzsdék hullámzó teljesítményt mutattak a negatív és pozitív tartományok között, miközben a befektetők újabb irányt mutató adatokra várakoztak.
portfolio.hu, 2012. április 6. péntek, 08:49
Fotó: Napi.hu

Negatív teljesítménnyel zárták az ázsiai tőzsdék a pénteki kereskedést, de az esés mértéke az esetek többségében 1 százalékon belül maradt. A forgalom kiugróan alacsonynak bizonyult az ünnepek előtt.

Kínában az alulteljesítők közé tartozott a bankszektor, melyet még mindig az helyezett nyomás alá, hogy a miniszterelnök bejelentette, hogy szükséges megtörni az állami érdekeltségű bankok monopóliumát, hogy az élesebb versenyfeltételek közepette azok hatékonysága növekedhessen. Ezzel szemben az ingatlanszektor teljesítménye segítette a piacot annak köszönhetően, hogy a szabályozó hatóság növelte a befektetési kvótát a külföldi intézményi befektetők számára. A Credit Suisse elemzői szerint a lépés hátterében az állt, hogy a hatóságok szerettek volna a kvóták megemelésével egy újabb lökést adni a részvénypiacnak , miután az elmúlt időszakban a gazdasági növekedés lassulásával kapcsolatos aggodalmak feléledni látszanak.


A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.

Japánban a dollárral szemben erősödő jen helyezte az exportőrök teljesítményét nyomás alá. Piaci információk szerint a Toshiba és az SK Hynix közösen tennének felvásárlási ajánlatot a csődbe jutott Elpida Memory számára, a hír hatására mindkét társaság árfolyama mérsékelt gyengülést mutatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK