Csekély mértékben mozdultak el az indexek csütörtökön a nyitás után a New York-i tőzsdéken - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.

A papírok közül továbbra is a Boeing áll a középpontban, bár a részvény szerdán már pluszban zárt. A hangulatot javította, hogy a makroadatok azt mutatják: nincs inflációs nyomás a gazdaságban, és a Fednek nem kell sietnie a kamatemeléssel. A brexitet illetően visszatért a remény, hogy az Egyesült Királyság nem fogja megegyezés nélkül elhagyni az EU-t, ami beláthatatlan következményekkel járt volna a piacokra.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,09 százalékkal emelkedett, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe viszont 0,07 százalékkal, az S&P 500 pedig 0,08 százalékkal csökkent a kereskedés első perceiben.

Szerdán erősödéssel zárt New York. A DJIA 0,58 százalékkal, az S&P 500 0,69 százalékkal, a Nasdaq pedig szintén 0,69 százalékkal emelkedett.

Az olaj drágult. Az OPEC és a hozzá csatlakozott országok termelésének visszafogása, a venezuelai szállítások akadozása, a robusztus kínai kereslet és az iráni kínálat várható további csökkenése felhajtotta a jegyzéseket.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 12 centtel 58,38 dollárra ment föl. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 22 centtel, 67,77 dollárra nőtt.

A dollár árnyalatnyit erősödött. Az euró kora délután 1,1303 dollár körül forgott a reggeli 1,1328 dollárral szemben.

Az arany ára csökkent, miután fennmaradt a lehetőség, hogy nagy-Britannia rendezett módon hagyja el az EU-t. Az arany jegyzését a dollár enyhe erősödése is támogatta. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1298,40 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,8 százalékkal alacsonyabban, mint előző este.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!