A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,21 százalékkal, az S&P 500 pedig 0,16 százalékkal csökkent, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe viszont 0,12 százalékkal emelkedett a nyitást követő percekben.

A befektetők kivárnak a Fed, a Bank of England és a japán jegybank ülése előtt, és találgatják, hogy kit jelöl Trump elnök Janet Yellen utódjául a Fed élére. Washingtoni források szerint Jerome Powell, a Fed kormányzótanácsának tagja a legesélyesebb, aki állítólag nem híve a gyors monetáris szigorításnak. Az elnök valószínűleg csütörtökön nevezi meg jelöltjét.

Nagy várakozás előzi meg az Apple és a Facebook héten esedékes eredmény-beszámolóját. A félidejénél tartó jelentési szezon eddig nem okozott csalódást, az S&P 500 index kosarában szereplő, eddig jelentő vállalatok 74 százaléka a vártnál nagyobb nyereségről adott számot.

Pénteken erősödéssel zárt New York. A DJIA 0,14 százalékkal, az S&P 500 0,81 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 2,20 százalékkal emelkedett.

Az olajpiacon megerősödtek, közel két és fél éves csúcs közelében álltak a jegyzések. A várakozások szerint az OPEC , Oroszország és néhány más nagy exportőr meg fogja hosszabbítani a jövő márciusban lejáró termeléscsökkentési megállapodást, amelynek keretében januártól napi 1,8 millió hordóval fogták vissza a kínálatot.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordójának (159 liter) ára 3 centtel 53,89 dollárra, a globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése pedig 7 centtel 60,51 dollárra kapaszkodott föl.

A dollár árfolyama alig változott, az euró kora délután 1,1612 dollár körül forgott a reggeli 1,1615 dollárral szemben.

Az arany ára nem mozdult péntekhez képest. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1271,59 dolláron jegyezték az azonnali piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!