Vegyesen szerepelt Európa

Vegyesen fejezték be a hetet a fő európai tőzsdeindexek.
NAPI, 2011. február 18. péntek, 18:14
Fotó:

Vegyesen, bár inkább emelkedéssel zártak pénteken a fő európai tőzsdeindexek: a londoni FTSE 0,1 százalékkal gyengült, ugyanakkor a párizsi CAC-40 ugyanennyivel erősödött, míg a frankfurti DAX 0,3 százalékkal került csütörtöki záróértéke fölé.

A legnagyobb esést a bányaipari vállalatok szenvedték el és alapvetően ez okozta a londoni index gyengülését is. A kínai jegybank szigorította a kereskedelmi bankok számára előírt tartalékrátát, ami gyengülő pályára lökte a nyersanyag kitermelő vállalatok részvényeinek árfolyamát.

A bankok is alapvetően gyengültek pénteken, aminek oka, hogy az elmúlt napok nyereségei miatt több befektető most zárta pozícióit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK