Vegyesen szerepeltek az ázsiai tőzsdék

Nem tetszik a befektetőknek, amit a világgazdaságban látnak, ám a bizonytalanság ellenére bíznak az ázsiai fellendülésben – próbálják az elemzők megmagyarázni az ázsiai tőzsdék vegyes alakulását.
NAPI, 2010. július 5. hétfő, 09:00
Fotó:

Az európai adósságválsággal kapcsolatos félelmek gyengülése után a piacok lélektanára immár egyértelműen a W-alakú fellendüléstől - a recesszió újbóli beköszöntétől - való félelem nyomja rá a bélyegét - írta levelében befektetőknek a Credit Agricole hongkongi elemzője.

Ennek fényében a hétfői szöuli és tokiói emelkedés enyhe korrekciónak tűnik csupán a múlt heti méretes esések után - a Nikkei 225 például 5,5 százalékot bukott múlt héten. Az eheti fogyasztással kapcsolatos adatok és a jegybanki döntések azonban tovább taszíthatják a piacot a mélybe - véli a Morgan Stanley tokiói elemzője.

Míg a hongkongi Hang Seng 0,23 százalékot, a sanghaji kompozit index pedig 0,47 százalékot esett, addig a tokiói Nikkei 225 0,69 százalékot, a szöuli Kospi pedig 0,21 százalékot emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK