A Mol árfolyama 0,54 százalékkal 16 445 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 1,67 százalékkal 6350 forintra esett, forgalmuk 5,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 0,22 százalékkal 446 forintra erősödött, forgalma 590,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 1,80 százalékkal 5650 forintra nőtt, a részvények forgalma 4,8 milliárd forintot ért el.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója elmondta: az elmúlt két napban, a Brexit-szavazás utáni sokk elmúltával kedvező lett a nemzetközi piaci hangulat, ami csütörtökre semlegessé vált. A nyugat-európai indexekkel szemben azonban a magyar tőzsde valamennyit esett és napi mélypontjához közel zárt.

A kereskedés egyébként nyugodt volt, a nap nyertese a Richter lett, a társaság felvásárlási tranzakciót hajtott végre, amit pozitívan értékelt a piac. Az OTP viszont gyengén teljesített, a kereskedés első órája után folyamatosan gyengült a részvény - tette hozzá.

Andorkó László, a Raiffeisen Bank devizakereskedője az M1-en szintén kiemelte: reggel még úgy tűnt, hogy folytatódik a jó hangulat, végül visszacsúsztak a részvényindexek, a BUX kissé gyengült is.

A Richter-papírok jó forgalomban sokat erősödtek. Az OTP ezzel ellentétes pályát járt be, összhangban azzal, hogy a bankoknak egész Európában rossz napjuk volt - mondta.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!