Júniusban 75,5 pont lett Michigani fogyasztói bizalmi index értéke, ami kicsit jobb az előző havinál. A mutatószám nagyobb lett az elemzői várakozásoknál is, ami nagyban segítette az európai tőzsdék jó szereplését pénteken. A jó kedvet támogatta az is, hogy Kínában az ipari termelés és a kiskereskedelmi eladások is bővültek. Mindezek a hatására a napközben azért meg megbicsakló vezető európai részvényindexek többsége pluszban tudott zárni. A brit FTSE index 0,6 százalékkal emelkedett 5164 pontra, míg a francia CAC 40 index 1 százalékkal zárt jobban tegnapi záróértékénél 3556 ponton. A német DAX ugyanakkor 1 százalékkal visszaesett 6048 pontra. A német tőzsdét elsősorban a Siemens, az Adidas, és a BMW húzta le, de még a jó értékesítési adatokat közlő Volkswagen is minimális 0,04 százalékos mínuszban zárt. A legjobban a Banco Santander részvényei teljesítettek, miután a cég elnöke közölte, hogy optimista a bank kilátását illetően. A BP részvényei 8,1 százalékkal kúsztak fel 395 pennyre, így öt nap után először emelkedett az olajcég részvénye, miután 13 éves mélypontot értek el az elmúlt hetek zuhanásával. A Novartis papírok 3,2 százalékkal drágultak 55,55 euróra, mivel egy amerikai szabályozó testület támogatásáról biztosította a sclerosis multiplex gyógyszerét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!