Vegyesen zárt Európa

A vezető nyugat-európai tőzsdeindexek vegyesen zárták a napot, a hétfői munkaszüneti nap után újra megnyitott londoni piacon számos papír erőteljes nyereséggel kezdte az évet.
NAPI, 2011. január 4. kedd, 18:23
Fotó:

A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 1,9 százalékkal, a párizsi CAC-40 0,4 százalékkal az előző napi záróértéke fölött végzett, míg a DAX-30 0,2 százalékkal elmaradt attól.

Londonban az indexet elsősorban a pénzintézetek papírjai húzták fel, és jól teljesítettek a bányaipari papírok is.


Az autógyártók vegyesen zárták a napot, a BMW valamelyest gyengült a korábbi nagy rallyja után. 


Feljebb tornászták magukat az olajipari cégek is, a legjobban a BP hízott, de erősödött a Shell és a Total is, ami részben a nyersolaj árának mérsékelt emelkedésének köszönhető, valamint annak, hogy lapértesülések szerint hamarosan újrakezdődhet az olajkitermelés a Mexikói-öbölben a kormány hétfőn bejelentett tervei szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK