Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nem hivatalos adatok szerint a londoni tőzsde fő mutatója, a FSTE-100 bő 20 ponttal, 0,29 százalékkal gyengült. Frankfurtban a DAX-30 index 105,5 ponttal, 1,01 százalékkal erősödött. Párizsban a CAC-40 index 4 ponttal, 0,10 százalékkal javult.

Németországban a legnagyobb német kereskedelmi bank, a Deutsche Bank körüli hírek vitték hullámvasútra az irányadó indexet. Délelőtt a bank helyzete miatti aggodalom borússá tette a hangulatot, a mutató 2 százalékos mínuszban is járt. Zárásra aztán bő 1 százalékos pluszig nyargalt az index, miután napvilágot látott a hír, miszerint a bank megállapodott az amerikai igazságügyi minisztériummal, hogy "csak" 5,4 milliárd dolláros büntetést fizet, amiért fedezet nélküli kötvényekkel kereskedett Amerikában 2005 és 2007 között.

A kőolaj ára enyhén emelkedett. Az északi-tengeri Brent fajta hordója (159 liter) nem egészen egy órával az európai tőzsdezárás után 20 centes, 0,40 százalékos emelkedéssel hajszállal 50 dollár fölött forgott. Az amerikai WTI fajtából ugyanez a mennyiség 0,54 százalékot drágulva bő 48 dollárba került.

Az arany árfolyamának a nap első felében kedvezett a Deutsche Bank miatti piac aggodalom kiváltotta kockázatkerülés; egy uncia (31,1 gramm) 1327 dollárnál is többe került azonnali szállításra délután. Estére aztán, ahogy a részvénypiacok magukra találtak, és visszatért a kockázatvállalási kedv, 1319 dollár alá süllyedt az árfolyam. Ez nagyjából 3 dolláros, bő 0,20 százalékos esés.

Az euró a reggeli 1,1220 dollárról előbb 1,116 dollár alá gyengült, majd estére 1,1244 dollárig erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!