Vegyesen zárt Nyugat-Európa

A vezető nyugat-európai részvényindexek vegyesen zártak szerdán: az FTSE-100 0,1 százalékkal gyengült, a CAC-40 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a DAX 0,6 százalékkal erősödött.
NAPI, 2013. március 6. szerda, 19:10
Fotó: Napi.hu

Londonban meredek lejtőre kerültek a dohányipari cégek részvényei azután, hogy a Guardian értesülései szerint a brit kormány még az idén törvényt hozna arról, hogy a cigarettákat csak márkajelzés nélküli dobozokban lehessen árusítani. A bankpapírok szintén nyomás alatt voltak, miközben a Vodafone-részvények 6,8 százalékkal lőttek ki, a Tesco árfolyamának pedig a Credit Suisse felminősítése adott lendületet. Párizsban az Edenred utalványszolgáltató cég részvényei 4,5 százalékkal estek a Nomura leminősítése nyomán, míg Frankfurtban 2,6 százalékkal drágultak a Henkel-papírok, miután a vegyipari csoport rekordprofitról jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK