Vegyesen zárt Nyugat-Európa

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn, miután a piacok előzetes várakozásainak megfelelően a centrista Emmanuel Macron győzött a francia elnökválasztás vasárnapi második fordulójában.
Domokos László, 2017. május 8. hétfő, 18:39
Fotó: Reuters

A befektetők üdvözölték Macron várt győzelmét, azonban optimizmusuk óvatos, mivel a reformok végrehajtásához szükséges lesz a biztos többség megszerzése is a júniusi törvényhozási választásokon.

A londoni FTSE100 index 0,04 százalékos minimális emelkedéssel, a frankfurti DAX-30 0,16 százalékos csökkenéssel, a párizsi CAC-40 mutató 0,92 százalékos mínusszal fejezte be a napot.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 44 cent csökkenéssel 48,66 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,04 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,11 százalék mínuszban volt, miközben a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója 0,17 százalék csökkenést jelzett - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK