Vegyesen zárt Nyugat-Európa

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók szerdán, a milánói értéktőzsde két százalékot meghaladó pluszban fejezte be a napot.
Domokos László, 2018. május 30. szerda, 19:45
Fotó: Napi.hu

A londoni FTSE100 index 0,78 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 pedig 0,96 százalékkal emelkedett, ugyanakkor a párizsi CAC-40 mutató 0,20 százalékkal gyengült.

A milánói értéktőzsde FTSE MIB indexe 2,09 százalékos erősödéssel fejezte be a napot. Ebben elsősorban az játszott szerepet, hogy valószínűleg mégsem kerül sor előrehozott parlamenti választásokra, miután az Öt Csillag Mozgalom és az Északi Liga nagy meglepetésre bejelentette, hogy mégis megpróbál kormányt alakítani, és az államfő által vasárnap elutasított, az euroszkeptikus nézeteiről ismert Paolo Savona helyett mást javasol pénzügyminiszternek.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,30 százalékkal, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe pedig 0,23 százalékkal erősödött szerdán.

Az európai tőzsdezáráskor, 17.30-kor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,65 dollár (2,20 százalék) emelkedéssel, 77,14 dolláron állt - írta az MTI.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,89 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 1,09 százalék, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,90 százalék erősödést jelzett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK