A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 0,05 százalékkal 420,06 pontra emelkedett kedden a helyi idő szerinti késő délutáni kereskedésben.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,03 százalékkal, 19 403,06 pontra csökkent, míg a szélesebb körű Topix-index 0,12 százalékkal, 1536,22 pontra süllyedt. A 141 éves múltra visszatekintő Toshiba elektronikai és gépipari konszern árfolyama 11,73 százalékkal annak a sajtóhírnek a nyomán, hogy a vállalat több százmilliárd jen veszteséget könyvelhet el egy amerikai atomenergetikai befektetés miatt.

A dél-koreai Kospi 0,22 százalékos pluszban, 2042,17 ponton zárt, noha a legfrissebb felmérés szerint hét és fél éves mélypontra süllyedt a fogyasztók bizalmát tükröző index decemberben az országot eluraló politikai botrány és pénzpiacok változékonysága közepette.

Kínában csökkenéssel zártak az irányadó indexek, noha a nap folyamán javarészt enyhe pluszban álltak. Számos befektetőt nem győztek meg a kínai iparvállalatok nyereségének tartós emelkedését mutató friss adatok, így Sanghaj és Sencsen is közel három havi mélyponton fejezte be a napot.

A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 0,25 százalékkal, 3114,66 pontra, a második legnagyobb kínai tőzsde, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index 0,03 százalékkal, 10 230,57 pontra, a Sanghajban és Sencsenben jegyzett 300 legnagyobb társaság CSI-300-as indexe pedig 0,18 százalékkal 3316,39 pontra süllyedt.

Hongkongban, Ausztráliában és Új-Zélandon zárva tartottak az értéktőzsdék kedden.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!