Az FTSE-100 és a CAC-40 0,1 százalékos pluszt könyvelhetett el szerdára, a DAX két ponttal zárt a keddi záróértéke alatt. A Stoxx Europe 600 indexe 0,1 százalékkal gyenült, a MarketWatch elemzése szerint a pán-európai indexet a GlaxoSmithKline gyógyszeripari cég húzta át a veszteséges zónába. A GSK részvényei 1,6 százalékot estek, miután a brit hatóságok vizsgálják a cég kereskedelmi gyakorlatait.

Németországban a részvénypiac enyhe pluszokban mocorgott, ám a befektetői hangulaton rontott, hogy megjelent egy munkaerő-piaci statisztika, miszerint a munkanélküliség váratlanul emelkedett májusban.

Ezt valamelyest ellensúlyozta Frankfurtban a Siemens 0,8 százalékos emelkedése. Az ipari konglomerátum az Alstom energiaágazatára tervez hivatalos ajánlatot tenni június 16-ig. Az Alstom részvényei is drágultak 1,1 százalékot, ám azok arra a hírre, miszerint a francia miniszterelnöki hivatal sajtóhírek szerint bejelentette, hogy a General Electric megemelte ajánlatát az Alstom energiadivíziójára. A Bloomberg szerint a GE mintegy ezer állást hozna létre Franciaországban - írja a MarketWatch.

A Royal Bank of Scotland részvényei 1,2 százalékkal drágultak arra a hírre, hogy több száz állást szüntetne meg az USA-ban az új amerikai szabályozások hatályba lépése előtt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!