Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 2019. június végi adatok alapján az SGS 8,3 százalékos piaci részesedésével Szerbia negyedik legnagyobb bankja. Univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív - áll a közleményben, amit az MTI szemlézett.

"Az akvizíció eredményeként az OTP csoport még meghatározóbb piaci szereplővé válik az országban" - emelte ki az OTP.

Korábbi tájékoztatásuk szerint az OTP piaci részesedése a márciusig lezárt tranzakciók alapján 5,7 százalék volt Szerbiában.

Bencsik László az OTP Bank vezérigazgató-helyettese márciusban sajtótájékoztatón azt mondta: a bankok előző tulajdonosai kérésének eleget téve nem közlik a vételárat. Erről annyit mondott: az elmúlt 2 évben végrehajtott akvizíciók összességében könyvértéknek megfelelő vételáron történtek.

Az OTP Bank Srbija az idén az első fél évben - a már bejelentett, de le nem zárt akvizíció hatása nélkül - mintegy 3 milliárd forint adózott eredményt ért el, 91 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Az OTP csoport teljes féléves eredménye megközelítette a 178 milliárd forintot.

A szerbiai érdekeltség mérlegfőösszege a fél év végi adatok alapján 4 százalékkal 613 milliárd forintra nőtt. Az OTP Bank Srbija saját tőkéje 2019. június 30-ra 9 százalékkal 92 milliárd forintra nőtt.

Az OTP csoport féléves pénzügyi jelentés szerint 2019. április 25-én megtörtént az OTP érdekeltségei, a Vojvodjanska banka a.d. Novi Sad és az OTP banka Srbija a.d. Novi Sad egyesülése, a Vojvodjanska banka beolvadt az OTP banka Srbija-ba. Az integráció első eredményei alapján a szerb bank fiókszáma 6 egységgel 148-ra, az alkalmazotti létszám 85 fővel, 4 százalékkal csökkent.

Az OTP Bank részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, árfolyamuk kedden 12 630 forinton zárt, az elmúlt egy évben legmagasabb áruk 13 2580, a legalacsonyabb 9820 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!