Venezuelai hírek drágítják az olajat

Indexerősödéssel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi vegyes zárás után - adta hírül az MTI.
Domokos Erika, 2019. január 25. péntek, 16:42
Fotó: Shutterstock

New Yorkban a DJIA-30 index 0,55 százalék, az S&P-500 index 0,74 százalék, a Nasdaq Composite index 0,76 százalék nyerseséget mutatott a kereskedés kezdetén.

Az olaj árát a venezuelai export esetleges leállításának a kilátása emelte meg pénteken. A világgazdasági növekedési aggodalmak, valamint az amerikai nyersolajkészletek mértéke és a kitermelés növekedése miatt azonban az olajár négy hete első alkalommal veszteséggel fejezheti be a hetet. A Brent ára 0,16 százalékkal hordónként 61,19 dollárra, a WTI ára 0,19 százalékkal 53,23 dollárra emelkedett pénteken.

A dollár árfolyama több heti csúcsról gyengült vissza pénteken, az arany ára viszont ezt ellentételezve emelkedett.

Az eurót 0,54 százalékkal jegyzik erősebben 1,1366 dolláron, az arany ára 0,89 százalékkal 1291,25 dollárra emelkedett unciánként - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK