részvények középtávú kilátásait a Buda-Cash elemzői. A hosszú távú ajánlásunk ezért változatlanul vétel, az elemzők 20 000 forint környékén jó beszállási lehetőséget látnak a részvényben, annak ellenére, hogy rövid távon fennmaradhat a mostani óvatos piaci hangulat és fennáll a kockázata annak is, hogy Magyarország megítélése egy ideig rosszabb lesz az átlagosnál. A Mol-csoport harmadik negyedéves üzleti és nettó eredménye is jelentősen meghaladta a várakozásokat. A válságadó ugyan akár évi 30 milliárd forinttal is ronthatjaa az eredményt, de a Mol így is képes lehet 100 milliárd forint környékén tartani negyedéves üzleti eredményét. A Bloomberg alapján a jelenlegi átlagos üzleti eredmény várakozás 2011-re 370 miliárd forint körül van, könnyen elképzelhető ennek emelkedése. A 2011-es részvényenkénti eredményvárakozás 2 500 forint közelébe javulhat a Buda-Cash elemzői szerint, míg 2012-re már most is 2 800 forint a jellemző. Közép és hosszú távon az INA a Mol-csoport egyik fő növekedési lehetősége. A kitermelésben már nagyon komoly a hozzájárulása a csoport eredményéhez, a finomításban azonban még üzleti szintű veszteséget termel. A közép-európai régiótól középtávon a nyugati átlagot meghaladó gazdasági növekedést várható, a finomított termékek iránti kereslet, amely jelenleg stagnál vagy kicsit csökken, is így alakulhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!