Venni akarnak az emberek

Már a várnál jobb céghírek is vásárlásra ösztönzik a befektetőket.
NAPI, 2009. július 29. szerda, 10:44
Fotó:

Az európai tőzsdék meglehetősen optimistán nyitottak ahhoz képest, hogy mind amerikai, mind ázsiai társaik halványan teljesítettek. A kedvező hangulatot olyan vállalati gyorsjelentések alapozták meg, amelyekben a vártnál jobb adatok szerepelnek. A Bayer vegyipari csoport, az Azko Nobel gyógyszergyártó és a PSA Peugeot-Citroen autógyártó is ennek köszönhette 5,5-7 százalékos drágulását.

Az ArcerolMittal, a világ legnagyobb acélgártójának részvénye viszont a vállalatóriás 43 százalékkal csökkenő szállításai miatt 5,6 százalékkal olcsóbb lett, a PHP Billiton bányavállalat pedig azért gyengült 2 százalékkal, mert a tavalyinál 33 százalékkal olcsóbban kénytelen adni a vasércet.

A párizsi CAC-40 és a frankfurti DAX 0,6-0,6, míg a londoni Footsie 0,3 százalékkal ment feljebb a kereskedés első másfélórájában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK