Tegnap az amerikai piac a zárás előtt másfél órával hirtelen zuhanásba kezdett és zárásig két százalékot esett, amire nem nagyon találtak magyarázatot. A zuhanás egybeesett az euró gyengülésével, úgy tűnik, erről az együtt mozgásról nem tudnak leszokni a befektetők. Az euró tegnap este 1,22 alá esett a dollárral szemben, majd éjszaka 1,215-ig jutott. Reggelre viszont 1,230-ig ugrott a devizapár, ezzel párhuzamosan a tőzsdékre is visszatért az optimizmius: az S&P futures már 1,8 százalékos pluszban van és Ázsiában is zöld a tabella. A forint erős, egy euró 277 forint.
Tegnap az MSCI index átsúlyozása miatt lekötötték a Mol-t és az OTP-t, ennek egy természetes korrekciója következhet ma, és az is az emelkedés irányába mutat, hogy a futures-ök komoly emelkedésben vannak - mondta Burány Gábor a Strategon üzletkötője. Az OTP az 5700-as szintet tesztelheti, itt 5750-nél van ellenállás, jelenleg 100 forintos emelkedéssel készül nyitni a bankpapír. A Richter tegnap napi maximumon zárt, ami további erősödést vetíthet előre. A legjobban agyonütött Mol-tól várható a legjobb teljesítmény - mondta az üzletkötő.
A forint erősödhet az euró további javulásával. Az euró/dollárban komoly rally is elképzelhető a napokban miután egy kettős alj alakult ki benne. Az esés első köre befejeződött, egy tíz százalékos emelkedés a magyar piacon elképzelhető a következő két hétben, 23 ezer körüli BUX-ig elmehet a piac.   QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!