Venni kell a Telekomot (Concorde)

A Concorde Értékpapír Zrt. elemzői szerint vételre érdemesek a Magyar Telekom részvényei a vártnál jobb gyorsjelentés után.
NAPI, 2011. február 24. csütörtök, 12:26
Fotó:

A brókercég szekértői szerint számos pozitív fejleményre derül fény a jelentésből, mint például a növekvő mobil használat (9,5 százalék év/év), vagy a sikeres mobil szélessáv ügyfélszerzések (64 ezer ügyfél Q4-ben). Nőtt a TV előfizetések száma (118 ezerrel 2010-ben) és az előfizetéses mobil ügyfelek aránya is 35 százalékról 39 százalékra.

Az óvatos iránymutatás és a kormányzati megrendelések bizonytalansága ellenére a cég szakértői vonzónak tartják a részvényt, amely a régióban a legolcsóbb telekom cég. A jelenlegi részvény árfolyam nulla esélyt ad annak, hogy 2012 után akár csak csökkenne is a különadó mértéke, miközben mi annak feleződésére, ideális esetben megszűnésére számítunk - írják kommentárjukban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK