A Nomura szerint a Tesco egyrészt képes lesz az akvizíciós lehetőségek kihasználására - ami a hazai piac lassulását ellensúlyozhatja -, másrészt a cég papírjainak árfolyama egyre vonzóbbnak számít. A Tesco számára a brit élelmiszerkereskedelmi piac jelenleg olyan pénztermelő gépezet, amely forrást biztosít a gyorsabban bővülő, jobb megtérülést biztosító üzletágaknak a hazai és a külföldi piacokon - vélik a befektetési bank elemzői. Az áruházlánc kisebb versenytársa, a J Sainsbury Plc részvényeit is minősítette a Nomura, ám ezeket csökkentésre ajánlja arra hivatkozva, hogy nem igazolható a Tesco-papírokhoz viszonyított árfolyamtöbblet. A befektetési bank elemzői szerint az európai élelmiszer-kiskereskedelmi társaságoknak ellenszélben kell hajózniuk jövőre, egyrészt a gazdaság recessziója, másrészt az élelmiszerek áremelkedésének lassulása, harmadrészt pedig amiatt, hogy a vevők várhatóan az olcsóbb termékek felé mozdulnak el. A holland Royal Ahold részvényeit viszont vételre ajánlja a Nomura.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!