Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az ajánlás az Erste elemzője által felállított három forgatókönyv átlaga. A legkonzervatívabb, 20 százalékos súlyozással szereplő A modell a jelenleg futó projektek mellett nem számol az előkészítés alatt álló újakkal, figyelembe veszi azonban az új alkalmazottakkal járó 170 millió forintos költségtételt, ami összességében 5340 forintos célárat ad ki. A B modell már figyelembe veszi az új szerződések megkötését is, valamint 2015-ig minden évre a 2009-esnek megfelelő tőkeráfordítást igénylő projektekkel számol (több kisebb hazai önkormányzattal kötött szerződés, vagy 1-2 nagyobb román vagy bolgár projekt). Az 50 százalékos súlyozással rendelkező modell 6790 forintos célárhoz vezet. A legoptimistább C modell nem csupán a strukturális változásokat (új alkalmazottakat) veszi figyelembe, hanem egyre több nagyobb projekt általi dinamikus növekedési potenciállal számol. Öt-hét éves megtérüléssel számolva az EBITDA szint évi 700-950 millió forinttal bővülhetne. A 30 százalékos súlyozású forgatókönyvvel 9040 forintos célár jön ki. Az elemzéás szerint az RFV részvényei akár még az idén bekerülhetnek a BUX kosarába is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!