A nap legmeredekebb zuhanása az olajhoz kötődik: az amerikai WTI leglikvidebb augusztusi határideje több mint négy százalékkal, 95,8 dollárra, a Brent hasonló lejárata 4,5 százalékkal 114 dollárra zuhant.

Az olajpapírok mellett a bankrészvények tulajdonosait sem kell irigyelni, a szektor 2,2 százalékos mínuszban zárt, ezzel a második legrosszabbul teljesítő csoport volt az alapanyagok után és a technológia előtt. A technológiai szektorban a kínai favorit Baidu 5 százalékos eséssel hívta fel magára a figyelmet.

A VIX index 16 százalékkal 21,3-ra emelkedett de még így is jelentősen elmarad az igazán nehéz napokon jellemző 30 fölötti értékektől.

A piaci elemzőket kiábrándítják az indexek éves teljesítményét jelző statisztikák: az S&P 0,6 százalékos pluszban, a Nasdaq viszont már mínuszban van 2011-ben, egyedül a Dow teljesítménye tér el érzékelhetően a nullától, 3 százalékot emelkedett idén.

Nincs sok ok a bizakodásra a devizapiacok teljesíményét figyelve: az euró/dollár 1,4162-n áll az amerikai zárás után, vagyis a dollár rohamosan erősödik a néhány napja még 1,46 fölötti értékekről.

A svájci frank is erősödött, az euróval szemben 1,2087 az árfolyama, forintban 220,30-as árfolyamra lehet készülni csütörtök reggel.

Az euró/forint egy rövid kirándulást tett 267 fölé, de végül 266,35 körüli árfolyamon zárta a szerdai kereskedést.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!