Oly bizakodó hangulatban zajlik a kereskedés a tőzsdén, mintha meg sem történt volna az öt százaléknál is nagyobb OTP-zuhanást hozó tegnapi vérengzés. A BUX több mint 2,2 százalékos pluszban, 18765 ponton állt kora délután, a vezető részvények kivétel nélkül drágultak. A legnagyobb lendülettel ezúttal a Mol száguldott, az olajipari cég részvényeinek értéke 3,5 százalékkal, azaz 480 forinttal emelkedett. Az OTP 2,4 százalékos erősödéssel 4710 forintra kapaszkodott fel, a Richter hasonló nagyságrendű drágulás után 37200 forinton forgott. A tegnap legkevesebbet zuhanó Telekom most keveset is emelkedik, a távközlési papírokkal mindössze 0,9 százalékkal üzletelnek magasabban, mint tegnap. Aggodalomra egyedül az alacsony forgalom adhat okot, az adásvétel intenzitása meg sem közelíti a szerdán tapasztaltat. A középmezőnyből említést érdemel a kiugró forgalom mellett 6 százalékkal dráguló Orco, és az 5,8 százalékkal erősödő Humet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!