Vérengzés után: gyógyulófélben Budapest

Megfontoltan kapaszkodtak felfelé szerdán a BÉT-en forgó részvények a fekete kedden megnyílt szakadékból, ám a korrekció a befektetők erőfeszítései ellenére nem lehetett teljes, hiszen a BUX keddi 4,3 százalékos zuhanását tegnap mindössze 3,2 százalékos emelkedés követte.
NAPI Online, 2007. november 28. szerda, 19:00
Fotó:

A részvényindex végül 24 667 ponton fejezte be a kereskedést, több mint 300 ponttal továbbra is alulmúlva a hétfői záróértéket.

A hétfőn csökkenésnek indult, ám kedden véres veszteségeket szenvedett blue chipek rendre javítottak, a legnagyobb korrekciót az OTP-nek sikerült végrehajtania. A bankrészvény közel 25 milliárd forintos, erős forgalom mellett 4,2 százalékos ugrással szökött fel 8000 forintra, 100 forinttal megközelítve a hétfői záróárat. A Magyar Telekom 4,0 százalékkal, 886 forintra drágult azt követően, hogy mind hétfőn, mind kedden csökkenést mutatott. A részvény nap végi értéke meghaladta a hétfői záróárat.
A Mol részvényeinek az olajár további csökkenése ellenére tanúsított 3 százalékos emelkedését az is segíthette, hogy felröppent a hír, miszerint az olajcég felvásárolná az angol Premier Oil kutatóvállalatot. A papír 24 000 forinton zárt, továbbra sem érve el a hétfői - csökkenő tendencia eredményeképp létrejövő - 24 875 forintos záróárat.

A kereskedés első órájában a Richtert - bár szektortársával, az Egisszel együtt szinte érintetlenül került ki a keddi vérzivatarból - is vitte a vásárlási lendület, ám ez hamar alábbhagyott, így a keddi, egy százalék alatti veszteség eltüntetésén túl mindössze szerény, 100 forint alatti nyereséggel, 37 600 forinton zárt a gyógyszerpapír. Az Egis 19 515 forinton végzett, így hétfői záróárához képest 360 forinttal tudta növelni az árfolyamát. Csak lassan, de annál eredményesebben korrigált a Rába, az 1860 forintra felszökő árfolyammal sikerült ledolgozni a részvényt egy nappal korábban ért közel 9 százalékos veszteséget.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK