Köszönhetően a délután jött vételi hullámnak a Dow Jones Industrial 123 pont emelkedés után 9937 ponton, az S&P 500-as index 11,5 pont emelkedéssel 1062 ponton zárta a keddi kereskedést. Nap közben többször is veszélyben forogtak az idén februárban beállított mélypontok az indexekben, de a csata végül a bikák javára dőlt el, s így a kritikus szintek feletti értékekről várhatják a szereplők a Fed szerda esti helyzetjelentését az amerikai gazdaság állapotáról. A győzelem azonban nem volt teljeskörű, a technológiai szektort érintő eladási hullám nyomán a Nasdaq Composite 3,3 pont mínuszban 2170 ponton búcsúztatta a kereskedést.

A piac egésze ráadásul nem tudta igazán felvenni a blue-chip indexek által diktált ritmust, az emelkedő részvények száma a teljes piacon nem tudta érdemben meghaldni a csökkenőkét, amit a piac gyengeségeként szoktak értelmezni. A szélesebb piacot felölelő Russel 2000-es index szintén gyengén szerepelt, 0,17 százalékos mínuszban zárt.

A BP részvények 5,7 százalékot estek a New York Times hírére, amely szerint csődvédelmet kérhet a cég az olajszivárgással kapcsolatosan felmerült költségek miatt.

A technológiai szektor gyengeségét a chipgyártók okozták, több elemzés is napvilágot látott amely szerint a termékeik iránt lanyhuló kereslet érzékenyen fogja érinteni eredményességüket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!