A vezető papírok már a kereskedés első perceiben lejtőre kerültek, a parketten forgó bankrészvények a Moody's leminősítést kilátásba helyező jelentése után fékevesztett zuhanásba kezdtek. Az Erste (EBS) papírjai már a nap elején 12 százalékos veszteségnél jártak, zárásra - kapaszkodó hiányában - mínusz 14,9 százalékon állapodtak meg. A BRD Groupe SocGen (BRD) papírjaival 12,4 százalékkal alacsonyabban, 4,25 lejes árfolyamon kereskedtek, a legnagyobb román bank, a Banca Transilvania (TLV) részvényei záráskor közel kilenc százalékkal kevesebbet, mindössze 0,68 lejt értek, ami messze elmarad az egylejes névértéktől.

A blue chipek indexe, a BET közel 9 százalékot esett az előző napi záróértékéhez képest, a 25 legnagyobb likviditású papírt tartalmazó BET-XT több mint 8 százalékot bukott. Éves negatív csúcsot döntött az öt befektetési alap (SIF) közös mutatója, a BET-FI is, a nemrég még igen nagy népszerűségnek örvendő alapkezelők a nap végén 8,5 százalékos összesített veszteséget könyvelhettek el. A energetikai szektor vállalatainak mutatója, a BET-NG valamivel több mint 6,5 százalékos mínusszal zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!