Az amerikai fizetőeszköz 109,10 jenes jegyzése mögött alapvetően az áll, hogy az USA gazdaságának növekedési kilátásai gyengítik a fizetési mérleg dagadó hiánya korrigálásának esélyeit. Japán illetékesek nem csinálnak titkot abból, hogy nem tetszik nekik a jen hirtelen erősödése, és - egyetértve a kereskedőkkel - nem zárják ki az intervenciót sem, ám ezt a pénzügyi tárca illetékesei egyelőre nem erősítették meg. A japán exportőröket mindenesetre alaposan megviseli az erős jen. A dollárt az euróval szemben háromhavi mélyponton - 1,185 zöldhasú ért egy eurót - jegyezték, a kurzus közel járt a júniusi 1,193 dollár/euró szinthez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!