Vergődik a Hun Mining

A Hun Mining igazgatósága különvéleményében okafogyottnak nyilvánította az éves közgyűlésre a fő részvényes Hun Ásványfeldolgozó által csődvédelem esetleges kérésére irányuló határozati javaslatát.
Józsa Bernát, 2012. április 19. csütörtök, 14:15
Fotó: Napi.hu

Indoklásukban a csődtörvény azon paragrafusát idézték, miszerint a cég nem nyújthat be csődeljárás iránti kérelmet, ha ellene csődeljárás van folyamatban, vagy felszámolás iránti kérelmet nyújtottak be ellene (ilyenről viszont eddig nem érkezett bejelentés).

Az igazgatóság ezt követően május 18-ra rendkívüli közgyűlést hívott össze Hangácsra, egyetlen, a társaság likviditási helyzetének helyreállítása napirendi ponttal. A hivatkozott törvényi paragrafus szerint a részvénytársaságot fizetésképtelenség fenyegeti, vagy fizetéseit megszüntette.

A helyzetet az erre hajlandó részvényesek befizetésével rendeznék, feltéve, ha akad ilyen egyáltalán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK