A KBC elemzőinek legfrissebb értékelése szerint az OTP részvények fair értéke 6660 forint, 6 százalékkal alacsonyabb, mint amennyire korábban tartották. A KBC indoklása szerint azért csökkentette a bankpapír célárát, mert a bank több gyenge piacon is kitettségekkel rendelkezik, s ez óvatosságra kell intse a befektetőket. A bankrészvénybe fektetők egyelőre fittyet hánynak a KBC figyelmeztetésére, hiszen a papír jelenleg közel 1 százalékos pluszban 5600 forinton forog a BÉT-en, miután mintegy 100 forinttal drágult a vártnál kedvezőbb amerikai munkaerőpiaci adat közlését követően.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!