Veszélyes szinten ragadt a forint

Nem tudott jelentősen eltávolodni a 300 forintos lélektani határtól az euró jegyzése, ma ismét ebbe az irányba indult a közös deviza.
NAPI, 2011. október 20. csütörtök, 08:57
Fotó: Napi.hu

Enyhe gyengüléssel kezdte a napot a forint, az euró árfolyama 297 forint fölé kúszott a bankközi devizapiacon. A svájci frank 60 fillérrel, 239 forint közelébe emelkedett, az amerikai dollár 1,3 forinttal 216,5 forintra drágult.

Szakértők szerint nem jó jel, hogy az euró kurzusa nem tud egyelőre jelentősen eltávolodni a 300 forintos szint közeléből, egy kedvezőtlenebbre forduló nemzetközi tőkepiaci hangulatban innen ugyanis gyorsan a fontos szint közelébe kerülhet a közös deviza jegyzése, ami további jelentős forintgyengülést is eredményezhetne.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK