A vezető nyugat-európai tőzsdéken egyelőre nem látható jelentős elmozdulás az indexek szintjén, a DAX például minimálisan gyengül csupán annak ellenére, hogy a tegnap közzétett meglepően gyenge szeptemberi ipari megrendelési adat után a ma reggel megjelent szintén szeptemberi ipari termelési statisztika is váratlanul gyengére sikeredett. A Reuters konszenzusában ugyanis fél százalékos emelkedés szerepelt, míg a német gazdasági minisztérium által közölt adat 1,1 százalékos esést mutat havi alapon. Egy éve nem volt ekkora havi visszaesés az idősorban.

A BUX közel fél százalékkal erősödik az első percekben, miután a Richter és a Mol részvényárfolyama 1 százalék körüli pluszban nyitott, az OTP óvatosan esik, a Magyar Telekom pedig stagnál. Itthon a Mol ma hajnalban publikálta a harmadik negyedéves gyorsjelentését, melyben a fontos profitsorokon felülteljesítette az elemzők várakozást.

Az ázsiai tőzsdéken ma nem volt egységes irány, a kínai Shanghai Composite majd 2 százalékkal került feljebb, de mérsékelten a japán benchmarkok is erősödtek.

A hét utolsó napján a fél háromkor érkező amerikai munkaerőpiaci adatokra érdemes elsősorban figyelni, melyek akár az amerikai jegybank első kamatemelésének időpontjával kapcsolatban is iránymutatásul szolgálhatnak. Igaz, az amerikai adatok mellett a vállalati gyorsjelentések is okozhatnak egy-egy részvény árfolyamában jelentős elmozdulást.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!