Vészjósló lett a zárás New Yorkban - rosszabbak a kilátások

A keddi jelentős veszteségeket további mínuszok követték a New York-i börzéken, holott napközben mérsékelt pluszban is jártak a vezető indexek.
NAPI, 2010. június 30. szerda, 22:02
Fotó:

A DJIA kereken 1 százalékkal 9771, a Nasdaq Composite 1,2 százalékkal 2109, az S&P-500 pedig 1 százalékkal 1030 pontra esett.

Mindez azt is jelenti, hogy az S&P esetében átszakadt az 1040, a Dow esetében pedig a 9830 pontos, technikai szempontból kulcsfontosságú szint, ami további veszteségeket vetít előre.
További részleteket erről itt olvashat.

Az olajszektor kivételével szinte minden iparág képviselői lejtőre kerültek szerdán, a legnagyobb mínuszokat az IT-ipar és a bankok papírjai produkálták.

A nap végére már nem érdekelte a befektetőket sem az, hogy az eurózóna 171 bankja a prognosztizáltnál kevesebb, 131,9 milliárd euró értékben vett igénybe három hónapos forrást az ECB likviditási tenderén, sem pedig az, hogy a Chicago környéki feldolgozóipar teljesítménye további növekedést mutat. A vártnál rosszabb amerikai munkaerőpiaci adatok viszont végül mégis meghatározónak bizonyultak, ahogyan a Moody's figyelmeztetése is, amely szerint a cég leminősítheti Spanyolországot.

A most lezárult negyedévet tekintve súlyos veszteségeket hoztak össze az indexek: a DJIA 10, az S&P-500 és a Nasdaq Composite pedig 12 százalékkal került lejjebb. Ilyen rossz teljesítményre 2009 első három hónapja óta nem volt példa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.06.30 22:19

Most mindenki azt hiszi, hogy a 3000,-es OTP vicc pedig nem az, mert a head and shoulders alakzatot sorra képezik az indexek, ami mint köztudott ekkörüli célárakat eredményez az otp.-ben pl...USA indexekben pedig további 15-20 % esés adódik technikai alapon...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html