Az amerikai irányadó könnyűolaj hordója 56,30 dolláros jegyzéssel új csúcsot ért el, s bár az OPEC kitermelés-növelése enyhülést hozott, a kedélyeket ez sem nyugtatta meg. Az energiahordozó jegyzésének korrekciója az olajszektor részvényeinek ázsióját csökkentette, miközben az autógyártók papírjait az európai gépkocsieladások februári csökkenése, valamint a General Motors (GM) bejelentése küldte lejtőre. A GM az észak-amerikai piac nehézségeire hivatkozva a korábbi töredékére csökkentette idei nyereségprognózisát, az első negyedévben pedig nullszaldó helyett már veszteségre számít. A profitriadó a vetélytársak közül a leginkább természetesen a DaimlerChrysler árfolyamán látszott meg. A vesztesek táborát gyarapították a tech-szektor képviselői is, itt a tengerentúlon jegyzett félvezetőgyártók profitaggodalmakkal magyarázott gyenge szerdai teljesítménye állt a háttérben.

A részvényindexeken nem segítettek a New York-i mutatók sem, amelyek a vártnál nagyobb ütemben, rekordszintre hízó, negyedik negyedévi amerikai folyó fizetési mérleghiány nyomán kerültek lejtőre.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!