Vesztes oldalon a forint

A hét első napján nyitás után percekkel 358 forint fölött az euró ára.
Herman Bernadett, 2020. március 30. hétfő, 09:18
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Nyitás után gyengült.a forint az euróval szemben a devizapiacokon. A keresztárfolyam 356,955 volt a múlt heti záráskor, de már a hétvégén lehetett sejteni, hogy gyengülés következik.

Ahogy hétfőn leültek a kereskedők a gépeik elé, a magyar fizetőeszköz árfolyama zuhanni kezdett, 358,531-ig esett pillanatok alatt. A történelmi mélypont 359,68 volt, ezt március 19-én érte el a keresztárfolyam.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a 360 forinthoz közelítő euró/forint keresztárfolyam ellenére is hangsúlyozta: nincs árfolyamcélja, csak az inflációs célt figyeli.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK