A Siemens pénzügyi évének negyedik negyedében jelentős, 74 millió eurós veszteségről adott hírt, azt követően, hogy mintegy 1,47 milliárd eurós adóterhelést könyvelt el az autóipari egysége halasztódó eladásából származóan, és hogy több mint 200 millió eurós büntetést kellett fizetnie a 2006-os vesztegetési botrány kapcsán. Az előző év azonos időszakában 148 millió eurós profitot regisztráltak a cégnél. A forgalom idén 9 százalékkal lett magasabb az előző évinél, összesen 20,2 milliárd euró. A Siemens részvényei több mint 8 százalékot emelkedtek a frankfurti tőzsdén azt követően, hogy a német vállalat bejelentésében közölte, mintegy 10 milliárd euró értékben készül részvényt visszavásárolni. Az egyszeri tételeket nem számítva a vállalat az előrejelzéseket meghaladó profitra tett szert a negyedév során. A cég működési eredménye közel 2 milliárd euró lett, magasabb az elemzők várakozásánál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!